Cephe taşıyıcı sistemini oluşturan tüm elemanların, rüzgar ve deprem gibi dinamik etkileri karşılayabilmesi gereklidir. Cephe sisteminin dinamik davranışını etkili bir şekilde inceleyebilmek için titreşim modları belirlenmekte ve tasarım davranış spektrumları oluşturulmaktadır.
Maksimum iç kuvvetler ve yer değiştirmeler; tasarım spektrumlarını hesaba katan mod birleştirme yöntemi veya zaman tanım aralığında yer hareketlerin kullanan doğrusal olmayan metodlarla hesaplanmaktadır. Yapı üzerindeki rüzgâr tesiri rüzgâr yönündeki türbülansın, rüzgâr yönündeki temel eğilme modu titreşimleriyle örtüşmesinin neden olduğu dinamik tepkiler; türbülans şiddeti, arazinin engebeliliğine, orografik özelliklere ve boyutlara bağlı olarak belirlenmektedir.
Rüzgar ve Deprem yükleri etkisinde hesaplamalar TS – Deprem Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik Türk Standartları), EN 1990-1999 (Eurocode), ASD (Allowable Stress Design), LRFD (Loadand Resistance Factor Design), IBC 2006 (International BuildingCode), NBCC 2005 (National Building Code of Canada), SNIP (Russian Technical Standarts), UBC 97 (Uniform Building Code), BS 5950 (British Standard ) vb. standartlarına göre yapılmaktadır.